Luta Legal

De voorinschrijving is nu geopend!

Laat ons weten of je wilt deelnemen aan Luta Legal. Vul het onderstaande formulier in, dan houden wij jou op de hoogte wanneer ons project begint.

Braziliaanse irreguliere arbeidsmigranten onderscheiden zich van andere illegale migranten doordat ze hun gezin meenemen of een gezin hier stichten. Natuurlijk is dit voor de kinderen geen ideale manier om op te groeien. Ze wonen vaak met hun hele gezin in één kamer, verhuizen meerdere keren per jaar en er is geen geld voor sport of ontspanning. Ook is er wel veel hoop, maar weinig perspectief op een legaal verblijf. Hun ouders zijn bovendien veelal laag opgeleid (niet zelden analfabeet) en spreken alleen Portugees. Dat maakt het volgen van een opleiding en het realiseren van eigen ambities voor deze kinderen erg lastig.

Met het project Luta Legal helpen we deze kinderen, ondanks hun slechte uitgangspositie, het beste uit zichzelf te halen. Kinderen van Zuid-Amerikaanse ouders die illegaal in Nederland wonen en werken bieden we training in Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) en kickboksen. Het doel van het project is echter niet de sport alleen. Door deze trainingen brengen we de jongeren het zelfvertrouwen en de zelfdiscipline bij die zij nodig hebben om een zelfstandig leven op te bouwen. De trainingen zijn voor deze jongeren gratis, maar we verwachten wel dat zij ook onze huiswerkbegeleiding volgen. Een drietal ervaren sportmensen, waaronder een wereldkampioen kickboksen, zijn mentor in dit project. Zij volgen de sportieve, sociale en intellectuele ontwikkeling van de deelnemers. En indien nodig is er ook psychische en emotionele ondersteuning door Braziliaanse psychologen.

Met Luta Legal willen we voorkomen dat hun illegaliteit en opgroeien in armoede, de rest van hun leven bepaalt. Door de trainingen en begeleidingen leren ze te vertrouwen in zichzelf, verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven en loopbaan. Momenteel zijn wij ook in overleg met Braziliaanse opleidingen om deelnemers (ook uit andere Latijns-Amerikaanse landen) die dat willen te helpen met een vakopleiding of vervolgstudie in dat land.

Wil je meer weten over dit project of het ondersteunen, neem dan contact met ons op. Wil je deelnemen aan Luta Legal? Je vindt hier het formulier voor de voor-inschrijving.