Projecten

Projecten

Dit zijn enkele van onze meest
recente project

SAUDADE 

In Nederland zijn veel arbeidsmigranten. Zowel legaal als illegaal. In 2018 verblijven volgens de Inspectie SZW 613.000 arbeidsmigranten in ons land.  Het aantal irreguliere arbeidsmigranten is lastig aan te geven, ze staan immers nergens geregistreerd. Dat geldt ook voor Latijns-Amerikanen, maar volgens onze berekening zijn er ongeveer 35.000 Brazilianen illegaal in Nederland. Daarnaast zijn er ook nog enkele duizenden irreguliere arbeidsmigranten uit andere Latijns-Amerikaanse landen, vooral uit Colombia en Ecuador.  

LUTA LEGAL

Braziliaanse irreguliere arbeidsmigranten onderscheiden zich van andere illegale migranten doordat ze vaak hun gezin meenemen of een gezin hier stichten. Natuurlijk is dit voor de kinderen geen ideale manier om op te groeien. Ze wonen vaak met hun hele gezin in één kamer, verhuizen meerdere keren per jaar en er is geen geld voor sport of ontspanning. Ook is er wel veel hoop, maar weinig perspectief op een legaal verblijf. Hun ouders zijn bovendien veelal laag opgeleid (niet zelden analfabeet) en spreken alleen Portugees. Dat maakt het volgen van een opleiding en het realiseren van eigen ambities voor deze kinderen erg lastig.  

CHRISTMAS IN A BOX 

De kinderen van de migranten hebben het -zeker tijdens de pandemie- niet makkelijk. Er is nauwelijks geld voor huur of eten, laat staan voor een cadeautje met Kerst. Samen met studenten van InHolland organiseerde Company of Friends Christmas in a Box. Voor de kinderen werd een inzameling gehouden en met hulp van particuliere en zakelijke donaties, en natuurlijk de studenten van InHolland, hebben de kinderen toch een echte Kerst kunnen geven. De Sint Petrus’ Banden Kerk in Diemen zette haar deuren ook voor deze actie voor ons open.   

STEUN DE MAMA’S 

Moeders van kleine kinderen en baby’s hebben het in de eerste maanden van corona zwaar gehad. Er was vaak geen geld voor essentiële zaken als luiers en poedermelk. Samen met Sint Petrus’ Banden Kerk in Diemen en het Rode Kruis zetten wij een inzameling op onder burgers van Diemen. Met de gedoneerde luiers en babymelk hebben veel ouders en kinderen de moeilijkste tijd kunnen doorkomen. 

nl_NL